Alma Mater is the organization of the alumni of University of Szeged, established in 2005.
Every member of our organization is a part of the life of the University - they get to know about the developements, the events, and they can have a resort to our discounts.
We are engaged to idea that the sharing of knowledge, and experiencesis the base of a well-founded community.
Our intention is to build a community like this with the help of the current students the gratuated ones.

Alkalmak a közösségépítésre

 

Öregdiákjaink és az egyetemi dolgozók legkedveltebb családi rendezvényei a 10 éves múltra visszatekintő SZTEAlma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap, valamint az Alma Mater Mikulás, melyekre minden alkalommal csaknem 500-500 fő látogat el. Gyermek és felnőtt látogatóink arcára évről évre sikerül mosolyt csalnunk sportprogramjaink, foglalkozásaink, rajzpályázataink, nyereményeink által. Hagyományteremtő célzattal Kari Bográcsfőző Versenyt rendeztünk, ahol több mint 300 egyetemi dolgozó bográcsaiban főttek az ízletes ételek, miközben a kollégáknak alkalmuk nyílt a közös, csapatépítő jellegű kikapcsolódásra.

A végzősök mellett már öregdiákjaink számára is elérhetők különböző tréningek, tanácsadások, illetve az Állásbörze, amelyeket az SZTE Karrier Irodával való együttműködés tesz lehetővé. A Tavaszi Állásbörzén kerül átadásra az SZTE Alma Mater Díj, amelyet tradicionálisan olyan cég kap, mely az adott évben kiemelkedő tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápolt az SZTE-vel és kimagasló számban foglalkoztatja egykori hallgatókat.

Hagyományos rendezvényeink mellett segítséget nyújtunk évfolyamtalálkozók megszervezésében is, amellyel levesszük Alma Mater tagjaink válláról a volt csoporttársak felkeresésével, a megvalósítással járó terheket. A kapcsolatfelvételben segít honlapunkon találhatóonline évkönyvünkis, amelyben regisztrált tagjaink kaphatnak helyet.

Az SZTE Karrier Irodával karöltve minden évben megszervezzük a Sikeres végzettek előadását, ahol a hallgatóságot abban is megerősítjük, hogy érdemes büszkének lenni az Alma Materünkhöz tartozásra, és hogy az értékek, a tudás, amelyet itt szereztünk, a kellő akaraterő segítségével minden tervünk megvalósításához elegendő.

 

Egyedülálló kezdeményezések

 

Hallgatóink a diplomával együtt kapják kézhez az SZTE Alma Mater mappát, amelynek tartalmát úgy alakítjuk ki, hogy útravalóul szolgáljon az elkövetkezendő időkhöz, és emlékeztessen arra, hogy aki egyszer szegedi egyetemista lett, az mindig részese marad ennek a közönségnek. Idén a mappa az időutazásban segített, ugyanis a benne található „időkapszulás” űrlap segítségével mindenki üzenhetett jövőbeli, 5 évvel későbbi önmagának, amely üzenetet valóban meg is kap majd 5 év elteltével.

A kitöltött űrlapokat a vállalkozó kedvűek hatalmas, földgömb formájú időkapszulánkba rejthették el a kari diplomaosztókon, de online továbbra is kitölthetik azt öregdiákjaink és jelenlegi hallgatóink vagy papíros formában évfolyamtalálkozóink résztvevői.

Regisztrált tagjaink és az SZTE-s dolgozók havonta Alma Mater Hírlevelet kapnak a közösségünkkel kapcsolatos és az egyetemen éppen zajló eseményekről, programokról, eredményekről.

A tagok Alma Mater kártyát igényelhetnek tőlünk, amely jogosulttá teszi őket számos a kikapcsolódást, a művelődést szolgáló kedvezmény kihasználására, melyeknek listája szintén honlapunkon található.

Baráti körünk értékes nyereményekre tehet szert a weboldalunkon és a Facebook-on rendszeresen elérhető nyereményjátékainkon, amelyeken például színház és mozijegyeket, sportolási lehetőségekkel kapcsolatos belépőket sorsolunk ki.

Mentorprogramunk kapcsán  volt hallgatóink, jeles okatóink, partnereink segítik a kijelölt diákokat szakmai előmenetelükben.

 

Célkitűzések

 

Tovább kívánjuk erősíteni kapcsolatainkat cégekkel, szervezetekkel, akik hozzájárulhatnak alumni szervezetünk szolgáltatásrendszerének még szélesebb körűvé tételéhez.

Mivel a szórakozás, a művelődés területén is igyekszünk mindig újat mutatni, az idei évtől Őszi tárlatra készülünk, ahol egyetemi dolgozókat ismerhetnek meg eddig nem vagy kevésbé ismert művészi oldalukról.

 

Tisztelettel gondolunk azokra a volt egyetemi dolgozókra, akik nyugdíjas éveiket töltve öregbítik az SZTE jó hírnevét. Számukra a jövőben meghatározott keretek között szervezünk majd programokat egy olyan nyugalmazott egyetemi polgár vezetésével, aki méltóképpen képviseli az idősebb generáció alkotta, az Alma Mater részeként működő közösséget.

MISSZIÓNK:

SZTE Alma Mater, az egyetem alumni szervezeteként, a Szegeden végzett hallgatók ill. a jelenlegi és egykori egyetemi dolgozók számára, a tudásközösség fejlesztése érdekében támogatja a tudásmegosztást,  és információt szolgáltat. Az egyetem működésének javítása érdekében szakmai kapcsolatrendszert menedzsel, adományt gyűjt és fogad. A hagyomány- és szegedi egyetemi identitás ápolása érdekében közösségi programokat szervez illetve támogat. Mindennek alapjaként adatbázist épít és adatot szolgáltat. Teszi mindezt központi egységként önállóan, valamint a kari alumni tevékenységek támogatása és koordinációja által, az egyetemi szolgáltató egységekkel együttműködve, az alumni tagok kezdeményezéseinek ösztönzése mellett.

Víziónk:

AZ SZTE ALMA MATER HISZ A KÖZÖSSÉG TUDÁSTEREMTŐ EREJÉBEN

 Az SZTE Alma Mater tevékenységéről készült prezentáció a képre kattintva vagy  ezen a linken érhető el.

 

Kérdés esetén keressen bennünket!

tel.: 62/54-6775

mobil: 70/4591795

 

info@sztealmamater.hu, iroda@sztealmamater.hu, alapitvany@sztealmamater.hu